Sťahovanie 4M na doménu 4m.pilnik.sk prebehlo

Tak sme ten web premaľovali

Tak sme ten web premaľovali

Čo sa malo stať sa stalo. Akcia Guľový blesk je dovŕšená. Náš blog 4M sa sťahuje na novú doménu. Zmenil som grafickú šablónu, zaktualizoval systém, zmenil filozofiu prezentácie článkov.

Pokračovanie blogu 4M na novej adrese 4m.pilnik.sk

Nové články na novej adrese RSS kanála: http://4m.pilnik.sk/feed/

Čo to pre vás znamená? Zmenili sa RSS kanále, čo ste asi nepostrehli, ledaže by .htaccess nefungoval ako má. Zmenila sa prezentácia obsahu webu z vertikálnej na viac horizontálnu.  A to je tak asi všetko. Staré články so starými diskusiami ešte chvíľu ostanú na starom mieste, ale aj trak sa k ním už nedá rozumne dopracovať. Presmerovania fungujú ako hodinky.0

Čo sa práve deje

Naimportoval som články za tento rok. Postupne naimportujem aj ostatné články a zapnem brutálny redirekt. Import prebehol a redirekt redirektuje o dušu spasenú. Dúfam, že Google čoskoro pochopí kde je na 4M sever. K tomu mi plugin redirekt pomáhaj.

Nová podoba prezentuje články viac horizontálne.  A to nie len z vizuálnej podoby, web nie je taký rezanec, ale hlavne s obsahovej stránky. Centrom je stránka s článkom.  Je to logický dôsledok pohľadu do štatistík návštevnosti jednotlivých častí môjho blogu. Preto sú na titulke odkazy na články a nie ich obsah, aby sa zdôraznila ideová príslušnosť do rubrík. A preto je na titulke blok, ktorý náhodne zobrazuje obsah tohoto webu. A pekne hlboko do histórie.

Zásadnou zmenou, je zvýšený dôraz na fotografie v článkoch.  Jednak šablóna na pozadí pracuje kvalitne s vloženými fotkami do článku, druhak súčasťou šablóny pre článok sú vlastnosti galérie a hlavne, dokáže s určených článkov vytvoriť elegantnú animáciu. Všetko všecičko na pozadí, ako sa na správny web 2.0. patrí.  V článkoch bude teda viac a viac fotografii a budú aj články čisto fotografické.  Tak budem môcť zážitky z výletov prezentovať rýchlo a prehľadne a umožní mi to ďalej pracovať s fotkami a plynule aktualizovať doplnkové textové informácie.

Súčasťou sťahovania je aj zmena  prezentácie osobných a súkromných informácii.  K slovu sa dostanú aj súkromné články len pre vybraných priateľov a rodinných čitateľov.

Čo ešte chýba

No čo by som vám ešte: Aha, nedorobky, ktorých som si vedomý. V prvom rade je to záhlavie, teda hlavička webu. Áno, je vyslovene hnusná. Poriešim. Do hornej navigácie pribudne odkaz na stránku s chronologickým radením  článkov a odkaz do rozcestníkovej stránky (podľa tagov, podľa kategórii, podľa mesiacov…) Ďalej je to pár anglických slov, ktoré sa už čoskoro stratia.  Hlavný stĺpec webu dostane poriadnu pätičku, ktorá bude plná odkazov na ďalší a ďalší obsah.  A konečne hádam vyšperkujem web o servisné texty (kde to ste, čo tu môžete a čo nemôžete, moja blogma a tak podobne).

A trochu sa pohrám aj s kontrastom písma a pozadia. Sľúbil som vám to.  Skutočne som mal aj verziu v bielom, ale spoločne s manželkou sme to zavrhli. A teda definitívne, aj keby halušky z neba padali, 4M je tmavý web.

A čo ešte chýba vám? Vrhnite to do komentárov.

3 komentáre pri “Sťahovanie 4M na doménu 4m.pilnik.sk prebehlo

  1. clovek sa vrati po par dnoch domov a co nevidi:) Gratulujem k vyberu temy, sam na jej modifikacii uz hodny cas pracujem. Momentalne vsak prace prerusili prace na stahovani do noveho bytu. Doma mi vravia, ze je to dolezitejsie:)

Komentáre sú uzavreté.