Druhá metóda podľa Indiana Jones

Máte len a práve medzi f-priateľmi len a práve priateľov? Aby ste nedopadli ako naše tri kočky z nástenky:

Druhé kolo zmien prišlo popoludní, keď si dámy uvedomili, že Facebook je aj nepríjemným miestom, kde sa dá zistiť, kto sa s kým pozná. Ešte na obed mohol v ich verejných profiloch ktokoľvek zistiť, že všetky sú na Facebooku priateľkami, rovnako, s ktorými ďalšími ľuďmi sa poznajú. Jana Čupajová mala v zozname priateľov napríklad hovorcu spoločnosti J&T Maroša Sýkoru. „Áno, pracujú pre našu spoločnosť,“ vysvetlil internetový priateľ Sýkora, odkiaľ sa poznajú.

Dámy z Ibertaxu sa snažia rýchlo upratať – Pravda.sk

Moja rada znie v duchu starej otrepanej pravdy, že sa nemá šifrovať len a práve to, čo chcete utajiť. Nazval som ju skromne Druhá metóda Indiana Jones:

Kde je archa?

Pracují na ní prvotřídní odborníci.

Kdo?

Odborníci, doktore.

Odborne zabespečené uloženie

Odborne zabezpečené uloženie

Odporúčaná literatúra:

Ešte  trochu okecávania k tomu. Nasledujúci text som napísal onehdá pre svoj profil na Facebooku a prebehla tam k nemu veľmi podnetná diskusia.

Ste si istý, že keď niekto kliká, tak vyjadruje postoj?

Zaujímavé, ako niektorí predpokladajú, že jedine ich spôsob členstva a spôsob používania rôznych nástrojov Facebooku, je ten správny. Strana a vláda by mali radosť.

Členstvo v skupine môže byť aj prejavom záujmu, či bude existovať vôbec nejaký vývoj v skupine/na f-stránke. Preto milióny členov fakt nič neznamenajú.

Stlačenie „Páči sa mi to“ je napríklad aj spôsob monitorovania aktivity pri danom statuse/poznámke. Preto je využitie počtu obdivovateľov statusu na hodnotenie kvality f-stránky zaťažené väčšou či menšou chybou merania.

Rovnako f-priateľstvo môže byť tiež spôsobom ako so záujmom pozorovať, že existuje aj iný pohľad na život. A občas aj motyka vystrelí a virtuálne priateľstvo prerastie do niečo hlbšieho a príjemnejšieho.

A kontrolná otázka na záver: Vyplýva z tejto poznámky, že jej autor to tak robí?

V starých časoch Facebooku (asi tak pred rokom) prebehla diskusia o tom, či môže byť novinár f-priateľom s politikom. Len novinár môže o takom priateľstve povedať že to o niečom vypovedá. Áno, niečo to o tom novinárovi, čo to o tom novinárovi napísal, vypovedá. Rovnako ako dôkaz f-priateľstvom. Povrchnosť a amatérstvo!

3 komentáre pri “Druhá metóda podľa Indiana Jones

  1. súhlasím so všetkým, ale predstav si, že fico na tlačovke hovorí: a tento novinár so SME je priateľ tohoto z firmy X, o ktorom písal… (90 % jeho poslucháčov nikdy nebolo na facebooku).

    Tak ako keď mám na križovatke prednosť, aj tak sa pozerám doľava, či odtiaľ nejde blbec, ktorý to nevie, tak aj keď sám viem, že facebook priateľstvo nič neznamená, ťažko môžem urobiť chybu, ak počítam s výskytom blbcov aj tu a pozerám doľava a rozmýšľam, aké riziko je primerané.

  2. Spätné upozornenie: Pobavil ma údiv nad PRISM sledovačkou od NSA | M+M+M+M (4M)

  3. Spätné upozornenie: Nákupný skener – ako sa chytiť do vlastnej pasce dokonalého marketingu | M+M+M+M (4M)

Komentáre sú uzavreté.