Postavme mimo hru tých, ktorí sú hluchí k slovám

Obhajcovia demokratických metód bránia silu slova.

Kým ale konkrétni politici počúvajú na svoju adresu  len slová, nikto z nich nepočúva. Keď na nich začnú ich odporcovia hádzať vajcia, ich argumenty získajú na sile a konkrétni politici konečne nejako zareagujú. Dajú si urobiť prieskum a pootočia kormidlo, aby bola ich loďka opäť po voličskom vetre.

A teraz, z touto čerstvou skúsenosťou zo slovenskej (slová a slová a slová v Pezinku) a z českej politickej scény (vajcia na Paroubka) skúste vytiahnuť nanovo demagógiu, že sila slova má byť hnacou silou demokracie.

Áno je to bludný kruh, ktorý sa snaží rozťať nejedna ideológia, filozofia či náboženstvo. Len námatkovo naše kresťanské: „Kto do teba kameňom, ty do neho chlebom.“, je práve o snahe rozťať špirálu eskalácie napätia medzi proti sebe stojacimi stranami.

Smith&Watson zaručene prebije 4 esá

Odporcovia konkrétnych jednotlivcov v ČSSD majú pocit, že slová už nestačia. Už nestačia na to, aby protistrana korigovala svoje snahy. Vytiahli jednobunkové projektily. Konkrétni jednotlivci v ČSSD si najmú  na ochranu a prevenciu svalnatých ochrankárov, ktorých nazvú priaznivci. Protistrana vytiahne bejzbolky. Priaznivci sa ozbroja projektilmi s atómovou hmotnosťou okolo 82.

Priatelia, takto to naozaj funguje a kto nepozná históriu opakuje rovnaké chyby. Nerobte blbosti, budem vás musieť(a so mnou ďalší lekári a lekárnici) zachraňovať a to si veru viem predstaviť lepší program na najbližších 5-10 rokov ako byť zdravoťákom Červeného kríža uprostred občianskej vojny.

Na voľby je aj Smith&Watson krátky

Jediné čo pomôže, je vytlačiť tých, ktorí nedokážu na základe slovných argumentov zmeniť svoje správanie, z politických záležitostiach.  Tí konkrétni jednotlivci sú jasne identifikovateľní na volebných lístkoch. Každí máme tento zoznam neprijateľných. Tak ich proste postavte mimo hrutým, že ich nehodíte do urny vo voľbách, tým že ich v primárkach na tie lístky ani nepustíme. A keď už na tie lístky preniknú, nakrásne nech by kandidovali na jedom lístku s najkrajším a najväčším obľúbencom, nech by program danej strany bol akokoľvek hymnický, politiku vždy robia konkrétni ľudia. Keď do urny hodíte lístok s menom arogantného hovada, môžete očakávať, že bude robiť arogantnú a hovadskú politiku.

Späť od ideálov na zem

Politika je o tom, aby môjmu biznisu dobre bolo. To je fakt dnešnej súčasnosti a hľadaním kontrapríkladu strávite bezvýsledne zvyšok života.  Kto nechápe, nech sleduje bábkoherectvo českej úradníckej vlády.

Aha, ono nie je koho voliť? Divné, veď robiť veľkú politiku je evidentne lukratívne. Ale hodiť jednou bunkou je asi oveľa pohodlnejšie, ako zapnúť tých buniek már miliónov dohromady a šedou hmotou vymyslieť taktiku na vyhratie volieb. Alebo že by sme tú lenivosť ošúlili?

2 komentáre pri “Postavme mimo hru tých, ktorí sú hluchí k slovám

  1. Dve myšlienky sú fajn – kto do teba kameňom… ako prerušenie eskalácie a potom aj tá o tých arogantných hovadách… lenže oni sú vždy v kolektíve, tak si to odnesú aj ich kamaráti, čo je tiež dobré…

  2. Spätné upozornenie: Myšlienka, nie človek, to je to o čo mi ide | M+M+M+M (4M)

Komentáre sú uzavreté.