Posledné vyjadrenie k výpovediam lekárov

Lekári v zamestnaneckom pomere k štátu sa rozhodli stávkovať proti nám, daňovým a odvodovým poplatníkom.

Lekárski odborári spúšťajú prípravu hromadných výpovedí, potvrdil ich šéf Michal Polician.

Výpoveďami chcú lekári podporiť svoje štyri požiadavky, ktoré adresovali v apríli premiérke. Ide o dodržiavanie Zákonníka práce, dofinancovanie nemocníc, zákaz ich transformácie a vyššie platy
SME.sk | Lekári dajú hromadné výpovede

Áno, beriem to osobne. To je prvý postoj.

Druhý postoj je o naliatí si čistej pepsikoly. Koľkých skutočne čistých zamestnancov štátu sa to týka? A zapoja sa aj zamestnanci súkromných s.r.o., keď to organizujú práve takto podnikajúci jedinci?  Keď už ide o tie princípy. A čo sú zač títo skutočne čistí zamestnanci so štátnymi platmi? Veď viete, koľko je tam absolventov, ktorí aj podľa uznávaných kritérií svojich kolegov vlastne nič nevedia? A koľko je tam božských kapacít, ktoré sú len a len závislé od jediného platu podľa štátnych platoviek?

Ja naozaj neviem. Možno sú ich tisíce a možno naozaj by sme im my, daňový a odvodový poplatníci, mali prispievať viac. Aby nám neodišli a mal nás kto liečiť.

Áno, toto je moje posledné vyjadrenie a prosím svojich priateľov, aby ďalšie odo mňa nemámili. Môj postoj k finančným tokom je jednoznačný. Nie diktatúre, ale áno demokracii. Preto Chcem zdravotníctvo konečne do agendy politických strán.