Sprivatizovanie internetu sa ukázalo zas v plnej sile

Iba dve domény, iba dve služby a milióny zemeguľných užívateľov nasraných. A to ide len a len o zábavu. Na Facebooku a Twitteri nestoja hádam nikomu žiadne kritické biznis záležitosti.

A DDOS attack this morning took Twitter out at the knees andthey were down for hours. Rival Facebook faced a similar attack (likely related), but for the most part managed to remain online. Some users couldn’t access the site or post content, but the site remained online for most users.

DDOS Attacks Crush Twitter, Hobble Facebook

Pred nedávnom zatriaslo internetom prvé memento, keď zle nakonfigurovaný český smerovač (či aký iný kus železa to bol) posielal požiadavky na Google vyhľadávanie na okružnú cestu okolo planéty.

Je pekné, že internet bol pôvodne navrhnutý ako decentralizovaná sieť. Zdá sa, že z pôvodnej robustnosti je už len mýtus a legenda. No pobavím sa, keď sa potvrdí, že 15 ročné decko zahrkalo planétou.

Tak mi napadol jeden novodobý vtípočok: Čo sa stane, keď  sa do nádrže internetu naleje cukrová voda? 15 ročné decko si oblíže všetky prsty. 😉