Hľadám charakterných spoluobčanov

Normálne verejná výzva. Kto ste charakterný, prihláste sa. Naozaj toho nechcem veľa pod týmto pojmom.

Ja len tak, že sa mi na mojej facebookovej nástenke zišli v ostatnom čase skutočné perly vyčúranosti, ignorantstva a podvoduchtivosti. Nie, žiadne veľké politické, celonárodné, ministerské, poslanecké… Celkom obyčajné osobné vejebania so svojim okolím, so štátom.

Áno, beriem to osobne. Naozaj to beriem sakramentsky osobne, priatelia.

Kto okráda štát, okráda mňa a moju rodinu.

Jáj, to bolo inak! To bolo to socialistické heslo: Kto neokráda štát, okráda svoju rodinu. A ja že mi je to také povedomé. A ja, že prečo nie a nie  nájsť tých charakterných občanov.

Občan – to je taký pojem, viete? To slovo má jasne definovaný obsah. Takže ak to aspoň trochu chápete, prihláste sa.

Kedysi dávnom som bol býval bol  napísal aj Neodsudzujme lobing, odsudzujme absurdné marže. Vidíte, naozaj nemám na charakter veľké nároky.

Možno sa nakoniec nájdeme. Možno si, my charakterní, vytvoríme nejaké to svoje miestečko.

Vrámci svojich audítorských povinností som spísal hafo veľa všelijakých smerníc, návodov a procesov. Ani raz  nebol problém definovať kritické miesta, miesta spätnej väzby a kontrolné body. No vždy som pri implementácii procesov upozorňoval, že sú to len pomôcky.  Spoliehať sa na ne je naivné. Vychvaľovať sa tým, ako dokonale sme zabezpečili nepriestrelnosť spravodlivosti a objektivity je  absolútny sebaklam.

Viete, kto chce so systémom vydrbať, nič mu v tom nezabráni. Nič. Hľadajme tých, čo nechcú.

Na podobnú tému:
Klamstvo je negácia dôvery
Nie Efezanom, nám to Paľo e-mailuje

Ale veď isto to nie je také jednoduché…

Hranica medzi problémom a nepohodlím
Chytajte kamene do vás hodené, hodia sa na základy

10 komentárov pri “Hľadám charakterných spoluobčanov

  1. Tí, o ktorých vravíš, sú v hojnom počte zastúpení na tejto planéte, veru, je ťažké pri nich žiť. V duchu dneška sa stretávam s tým, že sa stavajú k veci takto: „politici majú peňazí, zobrať im, bande jednej nenažranej, veď nič nerobia!“ A o pár chvíľ povedia s úplnou serióznosťou: „prihlás sa do politickej strany, títo robia nábor, budeš mať dosť peňazí a nebudeš musieť nič robiť“.

    Zhrnul by som to: „nikomu nič, sebe všetko“. Papľuhy vydrndané.

    A proti takému postoju sa jednoducho nedá argumentovať. Hlásim sa do klubu.

  2. Tí, o ktorých vravíš, sú v hojnom počte zastúpení na tejto planéte, veru, je ťažké pri nich žiť. V duchu dneška sa stretávam s tým, že sa stavajú k veci takto: „politici majú peňazí, zobrať im, bande jednej nenažranej, veď nič nerobia!“ A o pár chvíľ povedia s úplnou serióznosťou: „prihlás sa do politickej strany, títo robia nábor, budeš mať dosť peňazí a nebudeš musieť nič robiť“.

    Zhrnul by som to: „nikomu nič, sebe všetko“. Papľuhy vydrndané.

    A proti takému postoju sa jednoducho nedá argumentovať. Hlásim sa do klubu.

  3. Spätné upozornenie: Ako vás má politik, ktorého nezvolíte, zastupovať v orgáne, do ktorého ste ho nezvolili? | M+M+M+M (4M)

  4. Spätné upozornenie: Ako vás má politik, ktorého nezvolíte, zastupovať v orgáne, do ktorého ste ho nezvolili? | M+M+M+M (4M)

Komentáre sú uzavreté.