Hrobom domáceho varenia je vlastná fantázia

Ako vyše dvadsaťročný konzument jedál mojej láskavej manželky odporúčam každej mladej gazdinej vytesať na prednú hranu digestora a 2-3 denne si to vtlačiť do čela.

Největším hrobem českých kuchařů je jejich vlastní fantazie.

Knedlíky v trojobalu? Matkám by měli vzít občanku, říká Vaněk | Dobrá chuť | www.lidovky.cz.

Mojou profesnou deformáciou je príprava presne podľa receptu. Opakovaná, rovnaká, pravidelná príprava vďaka ktorej dosahujem opakovane dobré výsledky.

Áno, pár rokov po svadbe som skúmal novinky. Potom sa to usadilo. A teraz mám toľko obľúbených vecí, že prestriedať ich aj bez variovania mi prináša neuveriteľnú pestrosť.

Ak by som pri každom opakovaní zavádzal fluktuáciu chutí, už by som sa na to jedlo asi netešil. Boli by to samé prekvapenia s neistým výsledkom.

Rodina má byť miesto bezpečia. Aj v tanieri.